Käytiin tänään Kodan kanssa Kouvolan Univetissa CT kuvissa. Eläinlääkäri taivutti Kodan kaikki jalat ja hänestä Koda aristi kyynärän lisäksi myös vasenta olkaa ja lonkkia. Suositteli kuvaamaan kaikki samalla. Mikäs siinä, kun jotain tehdään niin tehdään kunnolla, sanoo aina työnantajani. Olen huomannut että eläinlääkärit "sorittelee" koiraa aina pistäessään rauhoitusta, kuten nyttenkin, mutta Kodalle tämä oli jo neljäs rauhoituspiikki (plus herätyspiikit ja rokotukset) eikä se reippaana poikana oikein välittänyt. Katsoi vain minua silmiin kuin sanoen taas sitä mennään. Tälläkertaa Koda ihan nukutettiin, sillä tietokonetomografia sen vaatii jotta kuvat onnistuisivat täydellisesti. Koiran on pysyttävä täysin paikallaan ja jopa hengitysliike halutaan minimoida.

Istuin odotushuoneessa aikalailla tunnin verran kun vihdoin pääsin katsomaan näitä hienoja CT kuvia. Olat ja lonkat olivat siistit, niissä ei mitään. Kyynärissä proc. coronoiduksen irtopalaan viittaava vika ja tadaa - alkava nivelrikko? Lisäksi muutokset kyynärissä ovat epätyypilliset. Mä en enää tiedä mitä pitäisi uskoa, ehkä en usko mitään enkä ketään ja katsotaan vaan mitä tässä nyt tapahtuu. Eläinlääkäri kuitenkin kertoi katovansa kuvia myöhemmin kimpassa muiden ortopedien kanssa ja ilmoittelee kun on tarpeeksi tutkittu. Hänestä leikkaus ei kuitenkaan ole ajankohtainen vaan kehoitti jatkamaan kipulääkekuuria ja lisäksi Cartrofen pistoshoitoa 5-7 päivän välein kuukauden ajan. Katsotaan sitten uudestaan.

Koska mä olen yleensäkin joka asiassa vähän vastarannankiiski ja haluan esittää vastaväitteitä asioista, päätin etten työnnä pentuuni enää yhtää enempää kipulääkkeitä. Ne ei ole tähänkään asti Kodaa auttaneet, se ontuu napeista huolimatta. Lopetan siis kuurin tähän, pistokset voin antaa ja jatkan glukosamiinin ja omega-3 syöttämistä niin kauan kun on tarvis. Näillä mennään.

Lisäys 12.2 Sain puhelun Kodaa Kouvolassa hoitaneelta eläinlääkäriltä. Kyseessä ei olekaan nivelrikko (jaa?) vaan uudisluumuodostusta. Annetaan ne pistokset niin kun sovittiin ja kontrollikäynti neljännen pistoksen yhteydessä. Mua ei millään kiinnostaisi katsoa ontuvaa koiraa noin kauan. Soitan maanantaina Lahden Univetiin ja kysyn mitä mieltä Kodaa siellä hoitanut lääkäri on asiasta, hän kun halusi leikata pian. Mitä säätöä..