Kodan mahaongelmat alkoi jouluna "mummolassa", niinkin hienosti kun 25.päivänä. Paska suomeksi sanottuna lensi ja tiheään tahtiin. Yöllä herättiinkin noin tunnin välein ulkoilemaan ja kolmelta aamuyöllä tuli oksukin. Aamulla aloitettiin riisidieetti, eli tarjolla ainoastaan ylikeitettyä riisiä ja vettä. Oli Koda vähän sitä mieltä et "et oo tosissas", eikä riisi aluksi kauhean hyvin maistunutkaan. Kävihän se sitä sitten myöhemmin nälkäänsä syömään.. Keltainen vesipaska muuttui samantien löysäksi ja siitä sitten suht normaaliksi.

Mua itteeni säälittää pitää pikkusta koiraa näin karulla dieetillä joten menin antamaan kaksi kourallista nappulaa riisin mukaan. Ei olisi kannattanut. Aamulla 28.päivä alkoi taas vesipaskominen. Ja eikun riisinkeittoon ja apteekin kautta kotiin. Äitini vinkin mukaan ostin Canikur Pro nimistä tahnaa. En tiedä onko tämä tehty koiralle maistuvaksi kun Koda nuoli lautasen huolellisesti tahnoista :D Mutta ainakin se tepsii todella hyvin, sillä jo ensimmäisen satsin jälkeinen kakka (seuraavana aamuna) oli oikeasti Kova. Kolmen päivän Canikur -ja riisikuuri oli loppu ruikulille. ja nyt tiedän mitä teen jos joskus ripulikoira tulee vielä kohdalle. 

Noin viikko Canikur kuurin loppumisesta uloste ei ollutkaan enää kiinteää. Ei mitään vesipaskaa, mutta ei normaaliakaan. Katselin muutamia päiviä josko se siitä parantuisi ja syötin iltaruokien seassa piimää. Muutosta ei tullut suuntaan eikä toiseen, mutta kakkahätää alkoi olla 4-5 kertaa päivässä ja kasat olivat niin isoja että jouduin käyttää kerralla kaksi kakkapussia!

Viikon ainokainen vapaapäivä onkin osittain kulunut netissä surffailuun. Olen katsellut ja vertaillut kymmeniä eri koiranruokamerkkejä, vaikka en mä niistä kauheasti tiedäkkään. Sen kuitenkin tajusin lueskellessa, että ruoka mitä Koda on saanut pennusta asti eli Eukanuba puppy large breed on aika pitkälti viljamössöä. En asiaan aiemmin ole huomiota kiinnittänytkään enkä väitä että ruoka olisi huonoa. Sitä kuitenkin kasvattaja suositteli ja äitini parikymmentä vuotta isoja koiria kasvattaneena on sitä suositellut ja käyttänyt. Mutta en ihmettele enää jos kys ruoasta ongelmia tulee, vaikka laadukkaana pidetäänkin.

Kovien pohdintojen jälkeen päädyin Carniloveen. Ei muutakun moottori käyntiin ja Chryslerin nokka kohti Porvoon Peten Koiratarviketta, mistä mukaan kaksi pikkusäkkiä Carnilove Salmon&Turkey large breed penturuokaa. Sain kyllä ohjeita monesta suunnasta että täytyy vaihtaa ruoka hiljakseen, eli vähän vanhaa ja vähän uutta. Mutta en mä jaksa alkaa kikkailemaan, kerta vanha ruoka ei sovi niin samantien pois! On jännää kokeilla jotain uutta, muuta en osaa vielä sanoa kun että Koda vetää kaiken mielellään ja tuntuisi olevan vähän kylläisempi annokseensa kun mitä se oli Eukanubaa syödessä. Omaan nenään ruoan haju ei ole kovin miellyttävä mutta jos se koiralle on hyvä, niin kestän sen. Näillä mennään...

60996_PLA_Eukanuba_Puppy_Large_Breed_6.jcarnilove-large-breed-puppy-salmon-and-t