Saatiin Kodalle nopeasti aika Lahden Univetiin. Koko systeemi tuntui todella hienolta, ihan kuin oikea sairaala koirille. Oksennuskupit ja kaikki. Olisin alunperin halunnut ajan Juha Pärnäselle joka valitettavasti on vuorotteluvapaalla kesään asti. Ajanvarauksessa suositeltiin Ilkka Kvistiä ja olin tyytyväinen :). Ensin Ilkka paineli ja venytti vasemman etujalan. Samalla systeemillä mentiin, rauhoittavaa ja röntgeniin. Kuvausten jälkeen Ilkka kysyi vielä eläinklinikka Avecissa lausutusta diagnoosista johon totesi että tämän ikäisellä koiralla EI voi olla nivelrikkoa. Kyseessä on (molemmissa etujaloissa) uudisluumuodostusta mikä johtuu murtumasta tai luutumattomuudesta. JES! Huvittavaa miten voi ihminen olla iloinen diagnoosista että koira täytyy luultavasti leikata. Mutta tämän pitäisi parantua, nivelrikosta kun ei pääse eroon ikinä.. Ilkka suositteli käyttämään Kodan vielä magneetti- tai CT kuvissa mistä saataisiin tarkemmat kuvat leikkausta varten.

Taas herätyspiikkiä, mikä on aika näppärä systeemi kun Koda pystyi kävellä itse jo alle 10 minuutin sisään, vaikka ihan pöhnässä olikin. Kotiin ajellessani (hymy korvissa) mietin vaan miten voi röntgenkuvia lukea noin väärin? Hoidan hevosia työkseni ja tiedän että hevostenkin kuvauksissa näitä käy. Mutta en siltikään ymmärrä miten se on mahdollista, eikö nivelrikkoa erota uudisluusta? Ehkä ei. Tai ei näköjään. Enhän minä tiedä kun en ole korkealle kouluttautunut pieneläinlääkäri. Saipahan ensimmäinen lekuri aiheutettua pahan mielen ja muutama satku miinusta mun tilille. Jos joku on nyt varmaa niin se, etten Porvoon Avecia käytä enää jos ei ole pakko. Enkä usko että on..

Hommasin tälle päivälle alkavaksi Nutrolin Nivel moniteho systeemin, mikä sisältää purkin omega-3-rasvahappoja ja muutaman liuskan tabuja. Tabut sisältää aineita mitkä on hyväksi nivelille, mm. glukosamiini ja kondroitiinisulfaatti. Tabletit Koda veti ihan onnesta soikeena, lisääkin olisi uponnut O.o omega-3 ei se edes ruoan seasta ahneena huomannut. Luulen että pidän nämä nyt mukana ainakin toistaiseksi. Kallista lystiä apteekista ostettuna, mutta jos se on hyväksi niin olkoon.